Gezonde leefstijl, wat is dat?

Het eten van ongezond voedsel heeft niet alleen invloed op hoe jij je lichamelijk voelt, maar ook op je hormoonhuishouding en die heeft weer effect op hoe je je voelt en hoe je je gedraagt. En wat dacht je van de hormonen die vrijkomen als je gaat sporten? Daar kan geen reep chocola tegenop.

De vraag die ik me stel is: wat zit er achter het gedrag, achter het ongezonde eten, achter het niet of veel te weinig bewegen? Hoe hebben voeding, bewegen en stress invloed op allerlei lichamelijke klachten? En tenslotte, waarom zetten we onze kinderen ongezond en niet voedzaam eten voor, terwijl we zelf te zwaar zijn en graag een kilootje willen afvallen?Dat vraagt om bewustwording, verandering in gedachte, in cultuur, in waarden en normen en tenslotte in gedrag. Dat is naar mijn idee het begin en de rest komt dan vanzelf…………

Gevolgen van ongezond leven

Ongezond leven gaat over te weinig beweging,  een ongezond eetpatroon, te veel stress, roken en alcoholgebruik. Om je met je neus op de feiten te drukken worden heb ik de meest schrikbarende feiten voor je op een rijtje gezet.

  • Het roken van sigaretten kan leiden tot kanker en hart- en vaatziekten en erectiestoornissen. Roken een negatief effect op je reuk- en smaakvermogen, gebitskleur, je huid en je tong
  • Door het drinken van alcohol loop je het risico op hersenbeschadiging, levercirrose, maagvliesontsteking, hersenbloedingen en kanker.
  • De gevolgen van te weinig beweging zijn hart- en vaatziekten, zwak spierstelsel, depressie en kanker.
  • Een ongezond eetpatroon kan leiden tot overgewicht en diabetes, kanker en hart- en vaatziekten.