Stressbalans

Negatief denken, stress en zorgen er voor dat je je slecht en ziek voelt en niet geniet van je leven. Leer dus je meer te ontspannen,  stress los te laten en je vrolijk en positief te voelen?

Maar wat zorgt er voor dat de ene mens  gestresst is en de ander ontspannen? Hebben gestreste mensen te veel uitdagingen? Hebben ontspannen mensen geen uitdagingen?

Het zijn niet de situaties die het verschil maken, het is hoe we reageren op een situatie. Gestreste mensen kijken naar wat er fout gaat, zitten te veel in hun hoofd en piekeren over de toekomst. Ontspannen mensen kijken naar wat er goed gaat, bewegen meer hun lichaam en leven in het nu. De echte oorzaak van stress is de behoefte aan controle en dat beïnvloedt alles in je leven.

Ontspannen mensen richten hun aandacht op wat ze hebben. Ze hebben  doelen en willen vooruit. Ontspanning wil niet zeggen dat je met een zak chips op de bank gaat zitten en wacht tot iemand je komt redden. Maar ontspannen mensen waarderen wel wat ze nu al hebben. De gestreste persoon is voornamelijk bezig met wat er ontbreekt. Als je je maar lang genoeg hierop focust, word je vanzelf ook gestrest.

Ontspannen mensen bewegen veel. Ze weten dat een ontspannen lichaam ook zorgt voor een ontspannen geest – en vice versa. Ze nemen elke dag de tijd om te bewegen en zo de energie in hun lichaam te voelen en te voeden.