Gezond opvoeden

Toename overgewicht bij kinderen!

Waar we ons extra ongerust over moeten maken is het feit dat de laatste dertig jaar het aantal kinderen met overgewicht enorm is gestegen. 15% Van de jongeren in Nederland in de leeftijdscategorie van 2 – 25 jaar heeft last van overgewicht. Wat de gevolgen van overgewicht bij volwassenen zijn, weten de meeste mensen wel. Maar wat doet overgewicht met kinderen, niet alleen lichamelijk, maar ook psychisch? Valt het je ook op dat kinderen met overgewicht vaak ook degene zijn die gepest worden? en wat heeft het voor consequenties op de schoolprestaties?

En wat zijn de gevolgen van het overgewicht op jonge leeftijd als ze volwassen worden? Hoe is het met hun hart en hun bloedvaten en hoe groot is het risico op diabetes en kanker?

Belangrijk dus om te zorgen dat kinderen gezond kunnen opgroeien, met een gezond gewicht en voldoende beweging en met zo min mogelijk stress en al helemaal niet gepest worden vanwege hun overgewicht. Dat doen we niet door tegen kinderen te zeggen dat ze gezond moeten eten, maar door zelf het goede voorbeeld te geven.